+31623582748 info@elefunds.nl

Sail2Fight, zeilen rond de wereld voor het goede doel


‘Sail2Fight’ by Elefunds (in ontwikkeling)

Altijd al gedroomd om de wereld rond te zeilen? Dan is dit je kans! Met Sail2Fight willen wij de wereld in twee jaar rond zeilen in verschillende etappes voor een onvergetelijke ervaring. Zeilen doen we niet alleen. We varen voor verschillende goede doelen. 

De koers van fondsenwerving veranderen

Elefunds wil hiermee de koers van fondsenwerving veranderen. Goede doelen en opstappers gaan namelijk de samenwerking met elkaar om samen geld op te halen om anderen te kunnen helpen. Hierdoor is er slechts één team nodig die zich inzet voor de fondsenwerving, het evenement en de deelnemers. Op deze manier worden de kosten minder en zal er meer overblijven voor de daadwerkelijke doelen waarvoor wij ons inzetten. Dit is uniek voor goede doelen, omdat de samenwerking en het evenredig verdelen van de donaties nog niet eerder is gedaan.

 

Geld ophalen

De opstappers zullen individueel en/of samen met hun team fondsen werven voor de goede doelen die zich hebben verbonden aan de zeiltocht. Hoeveel geld er moet worden ingezameld is afhankelijk van het aantal zeemijlen dat er wordt meegezeild per persoon. Iedere opstapper moet uitgaan van 5 euro dat moet worden ingezameld per gevaren mijl. Een opstapper moet minimaal 2500 euro inzamelen tijdens de kortere etappes en minimaal 5000 euro tijdens een tocht van 1000 of meer mijl.

Voor elke gezeilde zeemijl zullen de opstappers donaties werven. In totaal worden er 24 etappes en ruim 32.500 zeemijl per ronde om de wereld gevaren worden.

Startkapitaal gezocht

De droom is er en het plan is uitgewerkt. Alleen zijn wij nog op zoek naar startkapitaal en de benodigde materialen om deze droom te realiseren en onze zeilen te hijsen. Kijk op de website van Sail2Fight.

Verantwoordelijkheden Elefunds

Dit evenement is een eigen initiatief van Elefunds waarbij Anne Claire en Roderick verantwoordelijk zijn voor het concept en alle werkzaamheden die er bij komen kijken.